Yangın Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Wiki Article

Yangın merdivenleri binalırken genişliği konutlarda 80cm, topluma ayan konstrüksiyonlarda 120cm, yüksek katlı büro binalarında 90cm rahatliğinden az olmamalıdır. Kaçış yolları genliği 180cm’den az olmamalıdır.

Yangına dayanıklı göz kapıları 1 vakit ile 2 vakit ortada bir direnç gösterir ve yangının içeriden mirlamışsa dışarıya, haricen saksılamışsa muhtevaeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve emanet-orospu kaybı riskinin giderilmiş edilmesini katkısızlar.

İşaretlendirmeler: Ivedili durumlarda kullanılması gereken bapların tamamı fiilaretlenmelidir. Üzerinde “evgin çıkış” yazgısı kâin baplarda fosforlu evet da ışıklı yönlendirmeler bulunabilir.

Yangın merdivenleri insanların yangın oluştuğu anda hızlı ve emeksiz bir şekilde binayı ayrılma etmelerini sağlayıcı bir taşıttır. Yangın simultane yangın kaçış holüne dürüst oluşturulan yangın kapısından ilerleyerek yangın merdivenine ulaşılır.

Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik maddeleri tembihnca meydana getirilen düzenlemelerin üstı nöbet, tüm yapı sahiplerinin Yangın Merdiveni Yönetmeliği gereksinimlerini bilmesi gerekmektedir.

Yangın bapları, yangınla savaş ekiplerinin karışma etmesine ve yangının arama şeşna alınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların emin bir şekilde boşaltma edilmesine imkân tanır.

Birgani firma ve şirkete bu alanda özen veren firmamız, alıcı memnuniyetini ve emanet Yangın kapısı istanbul güvenliğini dikkate alarak itfaiye onaylı yangın merdiveni tasarlamaktadır. Tasarladığımız bu kaçış merdivenleri imar denetimlerinde bile tam derece almaktadır. 

Kötü sızdırmaz özelliğe malik olmaları ötürüsı ile yangın anında insanoğluın tütün zehirlenmelerinden de korunmasını katkısızlar. Ivedili çıkış kapısı adı ile bile bilindik bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde enikonu geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biröte dokumada bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Peşi sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp düşün verişi gestaltlmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Binalarda belirli standartlarda mekân alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları bâtınermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 sarrafiyelığı şeşnda toplandığını ve tüm firmaların bu müşterek standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yangın Kapısı Elbette Olmalı? Yangın Bapsı kullanılacağı binanın boyutlarına bandajlı olmakla beraberinde oldukça geniş üretilir. İnsanların panik çabucak hızla tahliye olmasını sağlayıcı bu hatır gönül kaybı olmaması ciğerin önemlidir.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de mevzii yönetimlerin kuma noktası ne binalarda yangın merdiveni zorunluluğu olduğudur.

Yangın merdiveni fiyatlarını belirlerken dikkate kırmızıınması gereken bir vesair faktör de montaj ve kurulum maliyetleridir. Yangın merdiveni sisteminin kurulumu, mütehassıslık gerektiren bir aksiyonlemdir ve genellikle profesyonel bir kadro aracılığıyla gerçekleştirilir.

Yangın kapısı fiyatları ürün özelliklerine ve kalitesine bakılırsa başkalık göstermektedir. Fiyatı etkileyen ana müessir kapının ode peklik seviyesidir. Bu coşkunluke dayanıklılık seviyesi de bu konuda yetkilendirilmiş olan TSE kabil sertifikasyon ve belgelendirme tesisları tarafından yapılan testler sonucunda belirlenmektedir.

Report this wiki page